HTML

Start

MELYIK ?

4 fiatalból álló társaság 2009 januárjában nekivág, hogy leküzdje a közel 8000 km-es távot.

Utolsó kommentek

  • HANGMAN: Írtam mailt! (2009.02.09. 08:54) Panorámaképek
  • Chris-t: Szia! A SPORTime csapat használhatná a Kiffa-i képet. Mit kell érte tennem?? :-) Meglehet e kapni... (2009.02.08. 20:46) Panorámaképek
  • HANGMAN: Jó, hogy szólsz, mert egy van még. Bamakoban a Niger partján csináltam még pár fotót panorámának, ... (2009.02.07. 14:01) Panorámaképek
  • zsomborg: azta! van még ilyen? (2009.02.07. 12:58) Panorámaképek
  • Vaandor: Óbazeg, Béla... :-) Jó túlélést mindenkinek! (2009.01.29. 11:45) Pótlások - Kilépés a valóságból
  • Utolsó 20

Reflektorok és az évtizedes por

HANGMAN 2009.01.03. 17:54

Szereljük az elektronikát


Tegnap elérkezettnek láttuk az időt, hogy az autó elektronikáján egy utolsó nagyjavítást csináljuk.  Kezdetnek felfúrtam 6 lyukat a tetőcsomagtartóra, ide csavaroztam a reflektorokat. 4 lámpa néz előre fixen, 2 pedig hátra. A hátsók forgathatók, hogy ha kell oldalra munkafénynek is jók legyenek. A hidegben teljesen szétfagytam. Fél óra szerelés a tetőn, majd rohantam be, és melegtettem a lábujjaimat a konvektoron.

Miután a lámpák a helyükre kerültek, átgurultunk a szomszédba, ahol a szerelést folytattuk. Be kellett kábelezni az autót, hogy a lámpák kapjanak áramot. Kapcsolókat és reléket raktunk még be. Közben kibontottam a műszerfalat, mert volt néhány szénné égett kábel a számlap mögött. Ha már ki lett bontva a műszerfalat, kicseréltük a kiégett izzókat. Végre jut fény az üzemanyag szintjelzőjéhez! Eddíg éjszaka, menet közben csak zseblámpával lehetett a gázolaj szintjét ellenőrizni.

Évtizedes por a felszín alatt


Egyébként a műszerfal mögül évtizedes retek került felszínre. A finom por úgy beleült a résekbe az évek alatt, hogy újabb évek kellenének a kipucolásához. A sűrűjét letöröltük, a többi por konstrukciós építőelem marad.

Még a refik irányzékát kell beállítani és szinte nappali fényben utazhatunk majd. Talán így csökkenthetjük a kecskelütés veszélyét, és levilloghatjuk a bozóttaxikat az útról :)

Felfúrtuk a CB antennát és bekötöttük a CB rádiót. A rádió bemérése várat még magára, de ebben, és a beszélőke megjavításában reméljük segítségünkre lesz a gyáli Polgárőrség és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A CB rádiónkat ezúton is köszönük Takács Kornélnak és feleségének Takácsné Paréj Beátának!

Tolatólámpák


Valamint a sok szerelést és segítséget köszönjük Csilla apukájának, Gyulának, és Prozlik Tibinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://melyik.blog.hu/api/trackback/id/tr33855514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása