HTML

Start

MELYIK ?

4 fiatalból álló társaság 2009 januárjában nekivág, hogy leküzdje a közel 8000 km-es távot.

Utolsó kommentek

  • HANGMAN: Írtam mailt! (2009.02.09. 08:54) Panorámaképek
  • Chris-t: Szia! A SPORTime csapat használhatná a Kiffa-i képet. Mit kell érte tennem?? :-) Meglehet e kapni... (2009.02.08. 20:46) Panorámaképek
  • HANGMAN: Jó, hogy szólsz, mert egy van még. Bamakoban a Niger partján csináltam még pár fotót panorámának, ... (2009.02.07. 14:01) Panorámaképek
  • zsomborg: azta! van még ilyen? (2009.02.07. 12:58) Panorámaképek
  • Vaandor: Óbazeg, Béla... :-) Jó túlélést mindenkinek! (2009.01.29. 11:45) Pótlások - Kilépés a valóságból
  • Utolsó 20

Kényszerpihenő Tarifában

HANGMAN 2009.01.21. 08:23

Tegnap egész nap nyomtuk a gázt, hogy még időben elérjük a kompot Tarifában. Reggeltől estig 1szer tankolni és pisilni áltunk meg. Végül olyan jól jöttünk, hogy este hatkor már bent álltunk a Tarifai kikötőben, vártuk, hogy induljon a 7 órás komp.

 

A spanyol autópályák kikcsit megizzaztották az autót, többször volt 100-200m szintemelkedés egy rövid szakaszon. Felmentünk 1300m fölé, ahol rettenetes szél és havazás akadályozott minket, de nem állhattunk meg. A nagy emelkedők ellenére nem bántuk meg, hogy Spanyolország belseje felé mentünk, mert csodás helyeken vezet az autópálya. A nap során 1 bamakos csapattal találkoztunk, a mezőny nagy része már Afrika felé tartott amikor mi megérkeztünk az utunk utolsó európai városába.

 

Röviddel az érkezésünk után mondták, hogy a 7 órás komp biztosan nem fog kifutni a kikötőből, mert nagyok a hullámok a tengeren. Vártunk, majd kiderült, hogy az esti 9 órás komp se megy, itt kell éjszakáznunk. Több csapat keresett magának szállást Tarifában, mi inkább nem fizettünk ilyen kényelmekért. Csilla és Peti a kocsiban, Dávid és Zoli a váróban aludt. A spanyol komptársaság nyitva hagyta a várót a bamakósoknak. A hírek szerint jó idő volt bent is, de a kocsiban is egy élmény volt aludni. Kint ugyanis a meglehetősen hűvös és szeles idő miatt minden ruhánkat magunkra vettünk.

 

Este összeverődött a társaság, beszélgettünk, meg iszogattunk, próbáltuk elütni az időt. Este még a 35-ös csapat segített megszerelni a CB-nket, a beszélőke kapcsolójában két vezetéket felcseréltünk. Átforrasztottuk, és most úgy működik, mint ahogy annak működni kellett már a rajtnál.

 

Reggel már az idő is jobb, és amikor írjuk ezt a bejegyzés kiderült, hogy a reggel 9 órás első komp kifut Tarifából, és megkezdhetjük utunkat Afrika belseje felé. A mai hivatalos etapot lehet, hogy kihagyjuk, és a mezőnyhöz majd a Tatooine.

 

Indul a komp, lépünk lassan, léepket sajnos nem tudok küldeni. Amint lehet küldök!

 

Címkék: bamako2009

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://melyik.blog.hu/api/trackback/id/tr17892586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Natasadt 2009.01.24. 12:18:37

Sárospataki fiuk Hajrá!!!!
süti beállítások módosítása