HTML

Start

MELYIK ?

4 fiatalból álló társaság 2009 januárjában nekivág, hogy leküzdje a közel 8000 km-es távot.

Utolsó kommentek

  • HANGMAN: Írtam mailt! (2009.02.09. 08:54) Panorámaképek
  • Chris-t: Szia! A SPORTime csapat használhatná a Kiffa-i képet. Mit kell érte tennem?? :-) Meglehet e kapni... (2009.02.08. 20:46) Panorámaképek
  • HANGMAN: Jó, hogy szólsz, mert egy van még. Bamakoban a Niger partján csináltam még pár fotót panorámának, ... (2009.02.07. 14:01) Panorámaképek
  • zsomborg: azta! van még ilyen? (2009.02.07. 12:58) Panorámaképek
  • Vaandor: Óbazeg, Béla... :-) Jó túlélést mindenkinek! (2009.01.29. 11:45) Pótlások - Kilépés a valóságból
  • Utolsó 20

Utolsó átalakítások

HANGMAN 2009.01.12. 23:01

L300 egy újabb garázsban

Hétvégén sajnos kihagytuk az utolsó hivatalos Bamakós eligazítást, mert Kadarkúton volt még egy kis hegeszteni való.

A szombat reggel szereléssel indult, a megrendelt termosztátot raktuk be az autóba. Jól elment vele az idő, mert az alkatrészboltban egy Toyota termosztátot adtak. Miután sehogy se sikerült beletuszkolni a mélyedésbe elkezdtünk gyanakodni. Visszamentünk a boltba, majd egy újabb keresés után előkerült a mi alkatrészünk.

Útközben felvettünk egy fotóállványt (köszönet Deák Péternek és a Sysplex Kft.-nek) valamint egy ponyvát (köszönet a Sió Ponyvának). A ponyvát ki tudjuk feszíteni a tetőcsomagtartóról, így hatalmas árnyékot lehet csinálni az autó mellé. Ha megállunk, vagy kempingezünk úgy gondoljuk jól fog jönni.

Kartervédő

A vasárnap a hegesztés, lemezvágás csavarozás és mindenféle szerelés jegyében telt. Kezdetnek csináltunk haspáncélt az autóra 3mm-es kazánlemezből, valamint a kormányrudak védelmét is megerősítettük. Töltöttünk kis zselét a viszkó kuplungba. Ez azt eredményezte, hogy teljesen letakart hűtőradiátor mellett sem tud nagyon bemelegedni a motor. Bár hozzá kell tenni, hogy kint -10 fok van.

Az utunk során filmezni fogunk, ami miatt egy kamera tartót szerkesztettünk a jobb első ajtóra. Igazán sufnidizájn megoldás, a célnak tökéletesen megfelel. A pontos leírást később közöljük, mert fel kell még popszegecselni az ajtóra. Nagyon köszönjük a rengeteg segítséget és tanácsot Peti szüleinek!

Gyuri vasat szeletel

Hétfőn végül felkerültek az új gumik az autóra. Égen-földön nem lehet használt gumit találni ehhez a típushoz. Igazából ez túlzás, mert sehol, kivéve Győrt. Onnan rendeltünk 4db 95%-os használt téligumit. Csepelen a Rákóczi Ferenc úton, tőlünk nem messze egy kis gumi szervízbe vittem az autót, ahol mind a 4 gumi és 2 pótgumi rákerült a felnire. Köszönjük Zsoltnak a gumik szerelését. Reméljük nem kell használni a pótkereket.

kerék nélkül


 

Címkék: bamako2009

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://melyik.blog.hu/api/trackback/id/tr65873894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása